Klasična masaža je osnova za vse nadaljnje oblike masaže. Utemeljena je bila, ko je Šved Per Henrik Ling razvil tehniko švedske masaže. Zaradi njega se danes uporabljajo izrazi gladenje (repassage ali efleraža), gnetenje (pétrissage ali pertisaža), vtiranje (frottement ali frikcija), udarjanje (frappe ali perkusija) in tresenje (tremblement ali vibracija). Sama masaža ima sicer zgodovino, ki sega 5000 let pr. n.št. v Egipt. Danes se masaža uporablja kot dopolnilna terapija osnovim terapijam pod zdravstvenim nadzorom.

Masaža ohranja zdravje, dobro fizično in psihično stanje telesa.

Je zelo učinkovita za zmanjševanje stresa.

Pri klasični masaži celega telesa se masira tudi obraz, lasišče, trebuh, zadnjice, dlani in stopala. Masaža se izvaja tako, da so odkriti samo predeli, ki se masirajo. Preostali del telesa je pokrit, da ohranjamo toploto telesa. Pomemben je dotik, ki ne sme biti premočan ali prerahel. Po klasični masaži se boste počutili sproščeno, umirjeno in prijetno. Priporoča se redno obiskovanje masaž. S klasično sprostitveno masažo pospešimo prekrvavitev telesa in znižujemo krvni tlak.

Ne masiram intimnih predelov.

Če obiskuješ na socialna omrežja, ne spreglej profila Manimas – ujemi ravnovesje, kjer se najdejo nasveti za dobro počutje in uravnoteženo prehrano.

Za izvedbo masaže je potrebna predhodna rezervacija.